Planering av dagarna att komma...

Jaha, då var det tisdag igen. Man sitter i sin lägenhet med feber och halsont och undrar när man ska trilla av pinnen. Nejdå, så allvarligt är det inte riktigt. Jag mår bättre i halsen idag jämfört med igår. 38.2 grader ligger jag på nu, så det går åt rätt håll. Jag har iallafall hunnit med något mer än att bara tycka synd om mig. Jag har gått runt i min lägenhet och plockat och städat lite. Så det ser fint ut här inför helgen.

 

På Torsdag får jag finbesök. Ingen mindre än hallans vackraste kvinna kommer och hälsar på. Hon är iofs också sjuk. Förkylning som tagit ett järngrepp om hennes spröda och späda kropp (detta kommer jag att få höra hehe). Så jag får ta och "vårda" henne när hon kommer ner.

 

På Fredag kommer Hanna och Björn ner till Helsingborg. Det blir deras första besök hos mig. Känns skönt att visa hur jag bor och att kunna umgås på hemmaplan. Våra planer (får se om de håller) är att käka på oasen på Fredag och avsluta med en whisky på Bishops som ligger vid Marina Plaza (där de bor).

 

På Lördag är planerna att jag och Emma tar oss till hotellet på morgonen och käkar frukost med dem där för att sedan ta oss till köpenhamn. Måste kolla upp om det är öppet i affärerna på Lördag i köpenhamn och kanske mer exakt när de stänger. Sedan ska vi ta oss hem till mig och visa upp lägenheten samt immundiga god mat, wookat tror jag vi bestämmde. Tippar på att jag och Björn ska spela "lite lagom" med datorspel och damerna ska laga maten....det lät ju inte alls mansgrisigt..

 

Sedan på Söndag blir det hemgång för Hallandsbesökarna och jag ska återgå till vardagens bestyr.

 

Hej och hå, luden tå

 

//Jens

Indiana Emma, Bambi och rattmuffar

Här kommer mitt första officiella seriösa blogginlägg. Jag tänkte skriva lite om vår Lördag.

Den började lite skräckfylld med att Emma ställdes inför en stor utmaning där hon stod på en plattform, med bara 2 alternativ att ta sig ifrån. Antingen gå över en gammal opålitlig hängbro 200 meter över ett hårt betong golv eller krypa genom ett rör som var 20cm i diameter. Fattades bara lite inka indianer med förgiftade spjut, annars var det som taget ur en Indiana Jones film. Efter en stunds modsammlande, så tog hon sig över hängbron mot säkerheten. Emma vs Höjdrädslan 1-0. Gott jobbat gumman ♥

 

Kvällen nalkades och vi skulle ge oss på att tillaga ett rådjurslår. Tänkte som vanligt när man står inför utmaningar: "hur svårt kan det vara?". Blev lite tveksam till det hela när jag fick se låret, det var flått, men det var allt. Kanske inte så farligt för vana slaktare och seriemördare, men de har nog inte en flickvän som skär bort allt fett och alla senor från allt hon äter (inklusive korvar och köttbullar). Så inte undran att jag blev lite nervös när jag såg alla senor och fettränder och lite hårstrån här och där.


 


 

Efter lite putsande, så fick vi bort det mesta av senorna och allt hår var borta. Sedan stod vi inför nästa utmaning, hur vi skulle tillaga detta vältränade lår. Som tur är, så har jag en särbo som inte har särskillt svårt att söka information på internet och hon hade helt enkelt hittat en blogg som handlar om gammaldags mat, skrivit ett inlägg på denna blogg och fått ett email tillbaks om hur vi skulle tillaga låret. Tänkte lägga in en länk här till den bloggen, men jag har ingen aning om vad adressen är, så det får Emma fixa sen hehe. Hur som helst, så hade vi lite mer kött på benen (tihihi) när det gällde tillagningsprocessen. Sticka hål i rackaren och peta i vitlöksklyftor, gnida in härligheten med salt, peppar (glömde peppar) och timjan. Sedan hyvlade vi smör och la över som ett täcke. In med allt i ugnen. Man skulle sänka temperaturen efter ett tag o sånt, men det hoppar jag över. 69 grader var vårt mål, då skulle den vara genomstekt men lite rosa i mitten.

 

Känns som att det är dags att berätta att min särbo är inte bara höjdrädd och rädd för fett/senor, utan även tidsoptimist. Min ursäkt är att min mamma tappade mig några gånger när jag var liten.

 

Maten stod i ugnen från 17:30 till 20:30. Gästerna kom 18:00.

Men den som väntar på något gott....Det blev fantastiskt gott och alla åt sig sådär övermätta (någon pga över konsumering av sås). Så i slutändan blev allt lyckat. Jag ger kvällen 5 rattmuffar av 5 möjliga.


 


 


♥Tack ska ni ha allihopa för en underbar kväll ♥

//Jens

Fredag och veckans femte dag.

Änteligen är det Fredag, och idag ska jag få träffa Jens.
Vi ska nämligen ut och äta årets första julbord. Detta kommer intas på Ästad gård, och då jag varit där en gång tidigare på julbord. Vet jag att dom har ett helt suveränt sådant.
Ästad gård är en otroligt mysigt ställe. God mat och en otrolig spa avdelning. Dom anordnar även konferanser och aktiviteter. Kan varmt rekomendera ett besök. Kicka gärna in på deras sida för en liten titt.
http://www.astadgard.se/
// Emma

Avstånd, distans eller ett litet mellanrum mellan oss......

Kärlek med avstånd. Hur långt är då detta avstånd? I mil räknat 12,5 mil långt. 75 minuter med bil dörr till dörr eller 80 minuter med tåg, station till station. För vissa räknas detta inte som långt. Men jag lovar. Vissa dagar känns det som en enorm sträcka. Men de finns de som har det värre, jag vet;) Men det hjälper ju inte mig när längtan är kolossal och dieseln är dyr:(
En sak man är tacksam för, när man som oss har ett förhållande på avstånd. Är mobilerna, emailen och chattandet. Utan det hade det känns svårt. Känns så härligt att få ett sms då och då. För då vet man att Jens tänker på mig.
Man får se den dyra telefonräkningen som en investering i något fint, som jag verkligen vill bygga vidare på. Då tänker inte jag låta något avstånd stå ivägen för något jag tror på.
Man kan ju se det som ett stort test, klarar vi detta så är vi ju verkligen ämnade för varandra. Vi har kommit så långt tycker jag, att vi nu inte behöver göra "allt" under de dygn vi träffats som man missat de dagar vi inte träffats. (Gud där uppe, vad rörigt det blev. Men jag förstår vad jag menar iallafall)
Nu ska jag försöka runda av detta på något sätt. Dags för sängen, för imorgon kommer jag att få träffa mannen i mitt liv. MIN JENS <3
Godnatt // Emma

Detta är vår blogg.....

Nu har jag fixat en blogg till oss gumman.

Blogga på hej vilt, men kom ihåg att min mamma läser :P

Puss

 

//Jens

Välkommen till min nya blogg!

amorprocul

Kärlek på avstånd Är en blogg som vi delar (Jens och Emma)

RSS 2.0