Juletider

Juletiden är slut..nästan. Jag har firat Jesus födelsedag uppe i Vessigebro hos min blivande hustru (den som väntar på något gott...). Det har varit mycket trevligt att ta del av hennes familjs traditioner och se hur andra firar jul, man är ju annars insnöad på sin egen familjs traditioner.

Maten på julafton hos Emmas föräldrar var underbart god. Jag fick käka timmermanskorv för första gången på 5-6 år. Sedan min farmor inte orkade stoppa korv, så har vi inte haft det på julbordet. Kan ju hända att det inte var timmermanskorv jag fick, men den var förbaskat lika i smak :)

 

Julklappar slets upp och läppar formades till leende. Jag själv fick allt jag önskade mig (så när på en liten sak) snö, att alla skulle vara friska och en lugn jul. Sedan skämmde Emma bort mig med en stavmixer dessutom, så nu kan jag göra lite roligare saker i mitt kök. Funderar redan på att slänga ihop en guacamole och dippa majschips..mmmm gott.

 

Vad har mer hänt i helgen?

 

JO! vi var hemma hos Danielson's och hälsade på, kvällen då jag körde upp. Jag fick ta morsans bil (tack igen kära mor) då tåget blev inställt. Det var som vanligt alldeles förträffligt trevligt hos Danielson's. Jag och Björn fick installerat Ventrilo på hans (Björns, inte Emmas ex) dator, så nu är han redo att komma ut i spelvärlden. Nu ska han bara leta sig hem ifrån smålandsskogarna, till sin dator.

 

Jag har även premierat på en middag med "Nimo gänget". Tror att de har jobbat där allihopa, men inte helt säker. Det är ett glatt tjej gäng som träffas då och då på diverse aktiviteter, som symöten, ladies night och juldags firande (dock inte alltid på juldagen). Det var riktigt trevligt. Underbar mat (tack Lorick's) och trevligt sällskap.

Där fick jag mig ännu en julklapp..har nog varit extra snäll dett året. En korsordsbok, som kommer att vara perfekt på flyget till Thailand i januari, men jag kommer nog att tjuvstarta lite i den innan dess.

 

Kort och gott, så har julen varit riktigt bra. Jag är som Henke Larsson säger "hel nöjd".

Tack alla som gjort julen såhär bra <3

 

//Jens

Sista rycket.

Idag blir det en sista vända till Ge-kås.
Har några klappar kvar att inhandla. bla 30kronorspaketen till "juldagen" som i år firas på annandagen hos familjen Lorick. så jag har inte tid med detta. Måste iväg, 4 1/2 timma kvar tills töserna slutar skolan.
Nästa år i Zion // Emma

En nobel dag.

Min dag. En helt vanlig Fredag.
05:50 snooze. 05:57 snooze. 06:04 snooze. 06:11 uppe med tuppen. Dusch. Väckning. Fritids.Kaffe. Rapport. Jobba. Kaffe. Jobba. Pojkvän ringer säger hej. Kokt kyckling, ris och currysås. Jobba. Kaffe. Ett hallelujamoment. Jobba. Slutar 16:00. Fritis. Hem. Pulkabacken. På vägen till Ica, ringa pojkvän. ICA. Hem. Göra hemmagjord pizza. Vid jäsning, ringa pojkvän. Äta hemmagjord pizza.Två glas rödvin. Målarboksritning och Idolfinal.
Pojkvän ringer och säger godnatt.
Nu säger jag godnatt.
// Emma

<3

Jens, du är allt jag någonsin önskat....

 

 

// Emma

 

 

 

 

one more year :D :D :D

Besiktning idag. Inte av mig men dock vår lilla opel. Och kan man tänka sig,
vi får nog stå ut med den ett år till.
Det är ju faktiskt inte helt fel att få bilen genomkollad varje år. Det är ju faktiskt för vår och alla våra medtrafikanters skull det görs.
Men hade det nu slutat med en massa tvåor hade jag kanske inte låtit lika positiv.
Nu är det dags för mig att slå det obligatoriska godnattsamtalet till min särbo.
Så till er alla "May the force be with you" // Emma

Helgen i bilder:)

Efter några helvete och ett antal vafan, lyckades jag änteligen flytta över lite bilder från min ickeiphone till min ickespeldator. så här kommer lite av varje från helgen som varit:
Innan vi skulle ner och möta upp Hanna och Björn nere på Marina Plaza. Mjukade vi upp med lite basspelande och några glas rött:)
Lite förfest innan vi skulle möta upp Hanna och Björn nere på Marina Plaza. Lite bas och några glas rött.
Lite bibelläsning på hotellrummet innan utgång, för syndernas skull dvs.
Hanna lyssnar noga men med en viss skeptis uppsyn.
Man ser ju hur Jens aura lyser om honom, sägs att man kan fånga ett helgon på bild, tror jag lyckades i detta fall. Heliga Jens får det bli, du är igott sällskap med Birgitta och bodil eller vad dom nu heter.
Här sitter en nöjd Björn och njuter av den goda maten. Ser nästan ut som om vi satt i garderoben, dock gjorde vi inte detta men, nära iallafall.
Köttfondu, god öl, närheten till en toalett, toblerone, gott sällskap och till sist kaffe på Bishop = en riktigt trevlig och kul kväll.
Lördag = frukos på Marina Plaza, Köpenhamn och till sist kvällsmat på Lägervägen.
Kan inget annat än att hålla med föregående inläggsskrivare (Jens) Tack Danielson med ett s för en trevlig helg.
Efter en kopp Vaniljlatte på Söndagen, var det dags för mig att bege mig hemåt ingen. Jag gillar inte söndagar, men älskar dem samtidigt. Det är en jättejobbig känsla, att behöva lämna någon man älska så och samtidigt änteligen få träffa de två tjejerna man älskar mest.
Snöigt och eländigt var resan norrut iallafall.
Önskar Er en skön natt.
Natti natti mina vänner och älskade // Emma

Lårbenshalsar, Lovikavantar och Fantomenring

Här kommer ett litet inlägg om helgen som varit. Man har ju inte bara haft en Hallänning på besök i ett snöigt skåne, utan 3st. Familjen Danielson's kom ner med tåget och förgyllde vår helg.

Fredagen inleddes med lite vin och mycket gott sällskap på marina plaza, där Danielson's bodde över helgen. När magarna kurrade igång, så tågade vi mot Oasen. På vägen dit passade Hanna på att nästan bryta lårbenshalsen i ett otäckt fall på en ishal bänk.

 

På Oasen käkade vi köttfondue i stora lass och blev sådär "lagom" mätta som man kan bli på den restauranten. Till Emmas stora förtjusning, så beställdes det in Toblerone fondue, så hon äntligen fick prova den (tredje gången gillt).

Efter maten behövdes kaffe, avec och en liten promenad, så maten landade ordentligt. Vi tog Danielson's mot norra hamnen och de uppvärmda bänkarna, där vi sammlade lite värme i rumporna innan vi drog oss mot Bishops arms, där kaffe och avec väntade. Då det skulle bli en tidig morgon, med hotell frukost, så skilldes våra vägar ganska tidigt. Jag tror att jag och Emma var hemma (hihi) vid 00:10.

 

Lördagen inleddes med en minst sagt stadig frukost på marina plaza. När vi kännde att vi fått valuta för 120kr/person i form av bullar, pålägg, ppannkakor, äggröra med mera med mera, så begav vi oss mot färjorna och Danmark. Danmarks resan var riktigt trevlig och innehöll allt ifrån ett hundratal Justin Bieber fans till haschrökande reaggeartister. Nästan allt man behöver bortsett från lovika vantar. Nämligen så att Hanna letade efter ett par lovikavantar utan goda resultat. Väl hemma i sverige igen, så var det min lägenhet som lockade (för somliga). Björn blev placerad framför datorn och Emma i köket. Hanna satte sig med sin Iphone™ i en fåtölj och bara njöt av livet. Världens bästa kokerska slängde ihop Thaimat som skulle kunna varit flögen direkt från Phuket till helsingborg (att dömma av smaken). Det blev mycket spelande på både dator och gitarr hero. Som avrundning på kvällen, så tog jag och Emma och förlovade oss med en fantomenring och fryspåse förslutningsband.

 

Söndagen gick i lugnets tecken, med en kopp kaffe och sedan återgång till vardagens puls.

 

För att kort summera helgen som varit, så tänkte jag bara skriva Tack till Björn och Hanna för en underbar helg med massor av upptåg och skratt.

 


 

 

 


 

Avslutningsvis ett tack till min fantastiska särbo för att jag får vara din.

 

//Jens

 

Fredag, Polen & Mobiltelefon

Då vart fredagen kommen. Denna ljuvliga Fredag. Mottagen med öppna armar och ett stort pepsodent leende.
Min Emma är här sedan igårkväll och vi väntar finaste familjen Danielson's på besök. Njaee..inte besök hos mig, utan mer besök i Helsingborg. De anländer vid 16:00 snåret. Frågan är om de tokiga ägarna till denna blogg ska möta dem på tågstationen med varist plakat eller om vi ska låta dem "landa" som min Emma säger. "Landa" betyder nog checka in fort som fan på hotellet och rusa upp till hotellrummet för att inviga sängen. Därför känns idén med plakat lite extra rolig. Får se vad vi beslutar oss för. Men en sak är säker och det är att det ska bli riktigt roligt att få visa Danielson's min hemma plan. Hjärtligt välkommna ska ni vara.
Jag och Emma har hunnit med ett litet äventyr idag. Vi skulle till bolaget och köpa vin, net on net och leta efter julklappar, för att sedan ta oss till Kjell & Company för att inhandla en ny DVD läsare till min dator. Då som Emma nämnde i föregående inlägg att den gåt sönder. Nu blev det inte riktigt som planerat...Planerat, fint ord. Vissa gillar att planera och andra gär det inte. Tror att jag tillhör kategorin som inte gillar att planera. Min underbara särbo tillhör nog den andra kategorin. Hursomhelst, så var det jag som satte käppar i hjulet för våra planer. Jag hittade en DVD läsare på net on net som var billigare än den på Kjell & company, så jag tog den direkt. Lite mindre lycka för Emma, som inte fick någon mobiltelefon med sig hem (lång näsa). Antar att Emma kommer att blogga om varför senare. I samma andetag som hon muttrat "dålig service" så sa hon att hon skulle hinna med att blogga idag också. Vi for ifrån Net on net med en dvd läsare i baksätet och alla planer på bolaget försvann. Kan ha varit jag som körde och missade detta, vet inte, jag var så djupt i mina dvd tankar. Detta äventyr slutade med att jag blev avsläppt vid Emmas skånska penthouse lägenhet och hon for ut mot väla, för att kolla på elgiganten, bolaget och rusta (tefat).
Jag skulle då ta tag i dator mekandet. Sant som sagt, nu blir det att skicka Hanna och Emma till Polen i en vecka, för nu har Jens och Björn en fungerande DVD läsare i gammdellen.
Sitter och väntar på damen som är på vift fortfarande. "vi ses om någon timme" var det sista jag hörde...
Slutet gott allting gott
//Jens

Natt, denna natt, denna ljuvliga natt........

Jobb, jobb och lite mer jobb. Gör min tredje och sista natt för den här veckan. Än så länge har den varit lugn, men det är 4 timmar kvar tills morgonpersonalen kommer  och mycket kan hända.
Som ni kunde läsa i Jens tidigare inlägg idag (eller klockan är ju Onsdag slagen så igår) att han äro lite förkyld och febrig. Vem som har smittat vem är frågan, då jag också är förkyld. Täppan i näsan kan jag ta, då nässpräj finns. Det tunga huvudet och mattheten fixas med med panodil och orudis. Men denna hosta, jag blir skogstokig. Killas och retas i halsen hela tiden. Får ständigt springa på toa och kissa då jag försöker dricka mycket. Munnen känns sönderfräten av alla halstabletter. Idag gick jag hem till en jobbarkompis som jag visste hade min favorit hostmedicin hemma, tog mig en sup och blev sådär härligt groggy av den. Får se om jag besöker farbror doktorn och fixar en liten egen flaska kanske. 
 Annars har jag ju blivit lovad lite "vård" av min käraste till helgen, eller vi får nog vårda varandra skulle jag tippa på. Dricka lite ingefärste, knapra lite vitlök och mumsa lite tomater:)




Till helgen har jag tagit semester. Detta blir min och Jens första helg vi är lediga ihop utan alla kidsen.
Det blir som sagt vackra Skåne (och lite utlandet) för hela slanten tillsammans med Danielson med ett s.
Nu har det dock uppstått ett litet missöde. Gubbarna delar ett intresse, dataspel. Och nu har Jens dator gått och blivit sjuk den också. Ajajajaj.....illa illa



Jag vet att både Jens och Björn har sett fram emot att få lira lite ihop, och kolla lite vad Jens har för spel. Tror dock att min Jens kommer göra det mesta för att försöka få igång åbäket till på Lördag. Annars kan vi ju alltid spela lite Yatzy eller nått.

Nu ska jag ta itur med mitt sticke här mellan larmen, så den där halsduken blir färdig någon gång.


Hej och hejdå // Emma

 



amorprocul

Kärlek på avstånd Är en blogg som vi delar (Jens och Emma)

RSS 2.0